Рубрика: » » 21 апреля - Пятница Светлой Седмицы. Последование в честь Пресвятой Богородицы ради Ея «Живоносного Источника»

21 апреля - Пятница Светлой Седмицы. Последование в честь Пресвятой Богородицы ради Ея «Живоносного Источника»

 
Тропарь Божией Матери пред иконой Ее «Живоносный Источник»
 
глас 4
Почерпем, человецы,/ цельбы душам и телом молитвою,/ река бо всем предтечет,/ Пречистая Царица Богородица,/ источающи нам чудную воду/ и измывающи сердец черности,/ греховныя струпы очищающи,/ души же освящающи верных// Божественною благодатию.

Кондак Божией Матери пред иконой Ея «Живоносный Источник»
 
глас 8
От неистощимыя/ Ты, Источниче богоблагодатный, подаеши ми, точащи, воды/ Твоея благодати,/ приснотекущий паче слова,/ яко бо Слово рождшая паче смысла,/ молютися, ороси мя благодатию, да зову Ти:// радуйся, Водо спасительная.

Молитва Пресвятой Богородице в честь иконы Ея «Живоносный Источник»:

О, Пресвятая Дево, Мати Господа нашего Иисуса Христа! Ты еси Мати и покровительница всех к Тебе прибегающих, призри с благосердием на молитвы грешных и смиренных чад Твоих. Ты, именуемая Живоносный Источник благодатных врачеваний, исцели болезни страждущих и умоли Сына Твоего, Господа нашего Иисуса Христа, да низпослет и всем притекающим к Тебе здравие душевное и телесное и, простив нам вольная и невольная согрешения наша, дарует нам вся яже к вечней и временней жизни потребная. Ты еси всех скорбящих радость, услыши нас, скорбных; Ты еси утоление печали, утоли и нашу печаль; Ты еси взыскание погибших, не попусти и нам погибнути в бездне грехов наших, но всегда избавляй нас от всяких скорбей и напастей и всякаго злаго обстояния. Ей, Царице наша преблагая, надеждо наша несокрушимая и заступнице необоримая, не отврати лица Твоего от нас за множество прегрешений наших, но простри нам руце Матерняго милосердия Твоего и сотвори с нами знамение милости Твоея во благо: яви нам помощь Твою и благопоспеши во всяком деле благом. От всякаго же начинания греховнаго и помышления лукаваго отврати нас, да всегда славим пречестное имя Твое, величающе Бога Отца и Сына Единороднаго Господа Иисуса Христа и Животворящаго Святаго Духа со всеми святыми во веки веков. Аминь.

О Надеждо моя, Богородице,
Ты не дай нам погибнуть во зле.
Русь Великая Тебе молится
На святой православной земле.
Русь Великая Тебе молится,
Слышишь звоны колоколов?
Отовсюду спешат богомольцы
Под святой благодатный Покров.
Отовсюду спешат богомольцы,
Чтоб на землю святую ступить
И водицы святой из колодца
С упованьем и верой испить.
Той водицей святой из колодца
Можно грешную душу омыть
И Тебе похвалу. Богородице,
Из сердечных глубин излить.
Похвала Тебе, Богородице,
Живоносный источник чудес.
Вся Святая Русь тебе молится.
Отверзаются своды Небес.

Татьяна Лазаренко
21 апреля 2017   Просмотров: 1077   
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.