МОЛИТВА ОТ КОРОНАВИРУСА. Творение митрополита Едесского Иоиля. (скачать)



Скачать молитву: molitva-ot-koronavirusa.doc [116 Kb] (cкачиваний: 486)


Гóсподи Иисýсе Христé, Бóже наш, Начáльнейший Врачý душ и телéс, нас рáди вочеловéчивыйся, да исцелúши всегó погибáющего человéка, не презрéвый неисцéльно боля́щих дéсять прокажéнных, но спасúтельною благодáтию Твоéю очúстивый их, пришéдый я́ко Богочеловéк во дни земнáго жития́ Твоегó, благодéтельствуя и исцеля́я всех боля́щих и зле стрáждущих, благосотворúвый и возстáвивый здрáвы разслáбленныя, слепы́я, тя́жко согрешúвшия, бесáми и страстьмú одержúмыя, во плóти же или умóм, благоприя́тно приимú молúтву нáшу и проженú сúлою Твоéю губúтельный вúрус, óбраз корóны нося́щий, и вызывáющий страх и смерть у недýжных и невúнно стрáждущих. 

Аще и грех рáди мнóгих нáших попустúл есú искушéние сие, мóлим Тя, я́ко мúлостив, да отъúмеши сие от нас и от всея́ вселéнныя.

Аще же рáди испытáния вéры нашéствие егó домостроúтельствовал есú, утúши смятéние стрáждущих от губúтельнаго повéтрия сегó. Аще же от злодéйства сопротúвнаго или по небрежéнию неразýмных людéй вúрус сей распрострéся, укротú сúлу егó, я́ко Бог Всемогýщий. 

Защитú ю́ныя и боля́щия сохранú, и в стáрости сýщия от зловрéднаго вúруса исцелú, и вся́ от стеснéния сéрдца свободú, и вмéсто сегó дáруй нам здрáвие, ослáбу и утешéние, молúтвами Госпожú Богорóдицы и всех Твоúх святы́х. Аминь.

12 января 2021   Просмотров: 3 819